NAKUP NEPREMIČNINE - STANOVANJA, HIŠE... V SLOVENIJI za državljane Bosne in Hercegovine je MOGOČ-vendar PREVIDNO!!!

S pozitivno odločbo o ugotovitvi vzajemnosti

Spoštovani,

glede na precejšnje povpraševanje po informacijah, ali lahko državljani Bosne in Hercegovine kupijo nepremičnino v Sloveniji, Vas obveščamo, da je to seveda MOGOČE in sicer s POZITVNO ODLOČBO O UGOTOVITVI VZAJEMNOSTI. 

VENDAR PREVIDNO:

- Še vedno se čaka na VZPOSTAVITEV POGOJA ZA VZAJEMNOST - kar po domače pomeni, da med Slovenijo in Bosno in Hercegovino vzajemnost še ni ugotovljena, zato na dan 20.09.2023 še NI BILA IZDANA NOBENA ODLOČBA O UGOTOVITVI VZAJEMNOSTI...ne glede, da je na Ministrstvo do danes, dne 20.09.2023 prispelo že kar precej VLOG!

Za VEČ INFORMACIJ  so na voljo na:

Ministrstvu za pravosodje: Tel: 01 369 53 42. Email: gp.mp@gov.si

 

IZSEK:

Pridobivanje lastninske pravice tujcev na nepremičninah

Zakon o ugotavljanju vzajemnosti, ki je v uporabi od 17. 9. 2017 uvaja nekatere spremembe glede postopka ugotavljanja vzajemnosti (več o novi ureditvi pod točko 3, Postopek ugotavljanja vzajemnosti).

Tujci, ki za pridobitev lastninske pravice na nepremičninah potrebujejo pozitivno odločbo o ugotovitvi vzajemnosti:

državljani in pravne osebe držav kandidatk za članstvo v EU (Republika Severna Makedonija, Republika Srbija, Črna gora, Republika Albanija, Ukrajina, Republika Moldavija, Bosna in Hercegovina).

Z veseljem Vas povabimo k nam na brezplačni posvet pred PRODAJO oz NAKUPOM nepremičnine oz Vam Vašo NOVO NEPREMIČNINO - hiša, stanovanje, parcela, poslovni prostor, vikend in ostalo, pomagamo, kako kvalitetno, hitro, predvsem pa varno PRODATI ali KUPITI. 

Za sestanek se naročite na email: info@hisanepremicnine.si ali pokličite na brezplačno tel. št. 08 08 789.  Srečno.

Sodelujmo