Nepremičninski trg spet začel ŽIVETI!

Z rastjo pri realiziranih prodajah. Glede na prihajajoče davke, precejšen upad realiziranih cen in strah, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, se je trg ne glede na navedeno OČITNO začel odzivati POZITIVNO.

Opažamo, da nekateri prodajalci vztrajajo pri cenah in jih ne spustijo, ker, kot navajajo, se jim ne mudi…Poz abljajo pa, da se na trgu dogaja ravno nasprotno: če je včasih veljalo, da si počakal pol leta in tako prodal za želeno ceno, sedaj velja, da praktično vsak mesec izgubljaš dodatnih 3-5 %, če ne celo več.To sicer ne velja za luksuzne nepremičnine, ki jih Slovenski trg res ne ponuja veliko in si jih ta trenutek lahko privoščijo le tujci.

Občutili smo močnejše povpraševanje pri bolj luksuznih nepremičninah, ki jih v Ljubljani enostavno primanjkuje, predvsem pa glede na povpraševanje ruskega trga, ki bi pri nas radi kupili elitno nepremičnino na lokaciji, kjer bivajo le “bogati” ljudje, oz nepremičnino v naselju milijonarjev, kjer se najslabša in najmanjša nepremičnina proda nad milijon evrov.
Celo manjša ruska mesta ponujajo bogataške četrti, kjer enostavno manj premožni ne morejo kupiti nepremičnine, saj je pod ceno 1 mio EUR ni.

Glede na zgornje navedbe pričakujemo v prihodnje še povečno prodajo, kar nas veseli…ZA VSE, KI DVOMIJO ali VERJAMEJO: Nepremičninski trg je spet začel živeti...

Avtor novice: Igor Šinkovec, direktor HIŠA NEPREMIČNINE 1 d.o.o.

Sodelujmo